Nyttige sproglinks: sites om det danske sprog

Her finder du links til mange af de bedste – og mest brugte – sites, der handler om det danske sprog. Skriv endelig til os, hvis du har kendskab til et godt site, vi ikke har med på listen.

Site: navn og adresse Beskrivelse
Dansk Sprognævn (www.dsn.dk) Her ligger den officielle Retskrivningsordbog til online brug. Du kan også finde oplysninger om kommatering, læse artikler om sprog, teste din sprogviden, stille spørgsmål om sprog og meget andet.
Sproget.dk Her kan du finde regler og artikler om sproglige emner. Du kan også finde masser af gode råd, sprogtests og øvelser. Dansk Sprognævn og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab står bag sitet.
Fremmedord.dk Online ordbog med fremmedord og andre ord, der kan kræve en forklaring.
Afløsningsordbog Online ordbog, hvor du kan finde forslag til alternativer for fremmedord. Kan downloades.
Forkortelse.dk Online ordbog med både danske og udenlandske forkortelser.
Den Danske Online Ordbog (www.ddoo.dk) Her finder du blandt andet en fonetisk ordbog (der er også lydfiler tilknyttet, så du kan høre ords udtale), rimordbog, kryds og tværs-ordbog, en rejseparlør, en slogansgenerator og masser af debat om sprog.
KorpusDK Online opslagsværk hvor du kan få overblik over, hvordan over 55 millioner ord og udtryk bruges i nutidens sprog. Du kan enten søge efter:
1) Teksteksempler der viser, hvordan ord og udtryk bruges i tekster
2) Naboord der viser, hvilke andre ord et ord ofte optræder sammen med
3) Faste udtryk der viser, hvilke faste udtryk et ord optræder iDet Danske Sprog- og Litteraturselskab står bag sitet.
Elkan.dk Her finder du blandt andet en chat- og smiley-parlør, bandeordenes etymologi. Her er også test og gode råd og masser af artikler om sprog og kommunikation, Sitet drives af private.
Urban Dictionary Online brugerskabt ordbog med masser af slangudtryk.
Ordbog over det danske Sprog Her finder du den “Den store danske ordbog”. En historisk ordbog der dækker det danske sprog (primært rigsdansk, men også dialekter, fagsprog og slang) fra 1700 til ca. 1950.
Ordbog til det ældre danske sprog (1300-1700) Online ordbog der dækker danske ord fra 1300-1700.
Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Her kan du finde videnskabelig dokumentation og beskrivelser af dansk sprog og litteratur fra de ældste tider til i dag.
dk.kultur.sprog Her kan du stille og finde spørgsmål og svar om det danske sprog.
Mål og Mæle Her kan du læse alle udgivelser af det populærvidenskabelige tidsskrift om sprog og sprogbrug.